Tuesday, March 23, 2010

Anwar oh Anwar

Ada dua isu yang membuatkan perut dan `tuut' Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kecut gila babi.
1) DSAI diberi tempoh seminggu untuk menjelaskan dakwaan dibuatnya minggu lalu bahawa agensi perunding, Apco Worlwide yang dilantik kerajaan bagi menasihat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam isu gagasan 1Malaysia adalah pihak yang berada di belakang slogan 1Israel.
2) Pihak berkuasa menyiasat kenyataan Ahli Parlimen Bayan Baru mengenai rancangan 16 September 2008 Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana ia dakwaan serius membabitkan nama baik Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Saya yakin siasatan lanjut itu bagi membolehkan tindakan undang-undang diambil jika terbukti kenyataan Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim itu terbukti berasas.
Lagi pun saya hairan kenapa DSAI perlu lari keluar Dewan Rakyat baru-baru ini apabila YB Zahrain mendedahkan cerita itu. Kalau betul dakwaan YB Zahrain itu salah, kenapa DSAI tidak lawan dan pertahankan. Kenapa lari. Tak macho langsung. Cakap kat ceramah bergegar2..
Itulah padah orang suka berbohong dan memutar belit cerita. Tak habis2 menipu rakyat dengan cerita bukan2. Kepada DSAI, jangan ingat diri itu suci bersih dan tidak pernah buat silap. Ingat, segala pembohongan itu akan dilaknat jua oleh Allah SWT

Anwar oh Anwar Kenapa Engkau Takut
Macam mana aku tak takut, Aku dah buat salah
Anwar oh Anwar, Kenapa engkau buat salah
Macam mana aku tak buat salah, Aku suka menipu rakyat
Anwar oh Anwar kenapa kau suka menipu rakyat
Macam mana aku tak menipu rakyat, Aku nak jadi PM
Anwar oh Anwar kenapa kau nak jadi PM
Macam mana aku tak nak jadi PM, aku disokong Amerika
Anwar oh Anwar kenapa kau disokong Amerika
Macam mana Amerika tak sokong aku, Aku nak jadi pengkhianat negara

No comments:

Post a Comment