Thursday, August 26, 2010

DAP masuk Surau Al-Huda Kajang

apa jaminan teo nie ching BERSIH untuk melayakkan dia masuk masjid ?
tak pakai tudung,pakaian ketat silap aribulan datang bulan ?
apatah lagi kalau kaki seks bebas macam elizabeth wong ?

sundalan punya pas, kalau nak undi pun takkan sampai tahap gila babi macam ni !
22 Ogos 2010, Teo Nie Ching (Ahli Parlimen DAP Serdang) telah masuk untuk berceramah dan menyampaikan sumbangan kepada ahli-ahli PAS di Surau Al-Huda Kajang Sentral. Bukan sekadar masuk ke dalam surau, malah Teo pergi ke barisan saf pertama untuk berceramah kepada orang Islam di dalam surau. Pada waktu tersebut, jam 9.33 malam. Ini bermakna, sama ada Teoh memberikan tazkirah selepas selesai solat terawih atau antara solat terawih.

Ini satu penghinaan kepada umat Islam. Apakah sampai tiada langsung wakil rakyat Islam untuk dijemput ke surau tersebut? Apakah tiada tempat lain untuk menyampaikan sumbangan dan ucapan hingga terdesak membawa masuk DAP memijak sejadah di saf pertama untuk memberi tazkirah? Mengikut Mazhab As Syafie, orang kafir haram dan ditegah sama sekali untuk masuk ke dalam masjid sebagaimana firman Allah SWT dalam Surah At Taubah, ayat 28.

"Wahai orang-orang yang beriman! Sesungguhnya (kepercayaan) orang-orang kafir musyrik itu najis, oleh itu janganlah mereka menghampiri Masjid Al-Haraam sesudah tahun ini dan jika kamu bimbangkan kepapaan, maka Allah akan memberi kekayaan kepada kamu dari limpah kurniaNya, jika Ia kehendaki. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana" surah At Taubah ayat 28.

Al-Qurtubi, di dalam tafsirnya Al-Jami’ li-Ahkam Al-Quran melaporkan bahawa Ibn ‘Abbas r.a. berkata yang najis itu kesyirikan yang menjadi pegangannya, bukan tubuh badannya. Pegangan DAP masih lagi ideologi sosialis.

Orang Islam tidak akan miskin jika DAP tidak beri bantuan dan sumbangan. Mereka sudah berkempen sampai dalam surau dan masjid untuk bertazkirah, memberi sumbangan dan meraih undi daripada orang Islam. Ingat, mereka ada agenda yang tersendiri. Jika orang Melayu tidak sokong DAP, nescaya DAP tidak akan boleh berkuasa.

DAP hanya mahu kuasa melalui undi orang Melayu. Hari ini mereka akan berlakon baik, bila berkuasa nanti terserlahlah sikap sebenar DAP. Berhati-hatilah bangsaku. Apa yang Khmer Rouge buat pada orang Islam di Kemboja perlu diambil iktibar.

dipetik dari http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com

2 comments:

 1. ringkasnya boleh lihat perbincangan ulama dalam kes ini ..

  1-sumber al-quran/Hadis -
  Majoriti Para ulama membenarkan non Muslim masuk masjid kecuali Masjid Haram..

  ...sumber:

  1-http://bit.ly/bGTDsl (En)
  -http://bit.ly/9dcDSD (BM)

  2-http://bit.ly/9kfCSr (BM)

  3-http://bit.ly/ao9C2e (arab)

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum
  Saya baru baca link no 1. Di dalam web itu ada sebut orang Islam boleh benarkan kafiruun masuk ke Masjid, kalau dia nak tengok macam mana orang Islam solat (dalam hal ini,dia nak dtg tgk bagaimana orang Islam solat ke? - harap begitulah). kalau diperhatikan bahagian akhir, (ringkasan), item 1 &3 mungkin takdak masalah, tetapi 2 - 'sound reason?' - apa? utk beri ucapan? patut nya kita yg tazkirah dia, bukan dia berucap ke kita. Then, no 4 - "not to uncover awrah" - pakaian madame ni ketat, serta tidak bertudung. lain kali, beri tudung kat dia utk dipakai. ataupun, apasalahnya biar dia berucap di perkarangan luar masjid/surau, bukan di ruang solat. kot dia bela anjing ke, bulu2 anjing dia tak mustahil di'transfer' ke carpet surau. wallahua'lam.

  ReplyDelete